درایر کمپرسور

درایر کمپرسور چیست؟

در پاسخ به سوال درایر کمپرسور می­توان گفت، درایر نقش حیاتی در جلوگیری از ایجاد رطوبت و زنگ‌زدگی در سیستم لوله‌کشی انتقال هوای فشرده دارد و از آسیب و خرابی ابزارهای پنوماتیکی متصل به سیستم هوای فشرده کمپرسور جلوگیری می‌کند. استفاده از درایر کمپرسور هوا، یکی از گام‌های اساسی برای تضمین پاکی و تمیزی هوای فشرده خروجی از کمپرسور هوا است. با این حال، برای تکمیل این فرآیند و دستیابی به هوای فشرده با خلوص ۹۹ درصد، استفاده از تله آبگیر کمپرسور و میکروفیلترهای اولیه و ثانویه نیز ضروری است.

با گسترش استفاده از کمپرسورهای هوای فشرده (پیستونی، اسکرو) در صنایع مختلف و نیاز به هوای فشرده پاک و خالی از آلاینده‌های محیطی، رطوبت و روغن، مصرف‌کنندگان را به استفاده از درایر کمپرسور هوا یا خشک‌کن صنعتی سوق داده است. این تجهیزات نه تنها به بهبود کارایی و عمر مفید سیستم‌ها و ابزارها کمک می‌کنند، بلکه کیفیت نهایی محصولات تولیدی را نیز ارتقا می‌بخشند.

انواع درایر کمپرسور

در فرآیند تولید هوای فشرده، حذف رطوبت و ناخالصی‌ها، انواع درایر کمپرسور از اهمیت بالایی برخوردار است تا از آسیب و خرابی تجهیزات و کاهش کیفیت عملکرد جلوگیری شود. در این راستا، از انواع درایر کمپرسور باد استفاده می­شود که به طور کلی به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند: درایر تبریدی کمپرسور و درایر جذبی کمپرسور.

هر یک از این درایرها با بهره‌گیری از تکنولوژی‌ها و روش‌های خاص خود، نقش مؤثری در بهبود کیفیت هوای فشرده و افزایش عمر مفید سیستم‌های پنوماتیکی ایفا می‌کنند. در ادامه به معرفی و بررسی عملکرد و کاربردهای هر یک از این دو نوع درایر خواهیم پرداخت.

  • درایر جذبی هیتلس

هوای فشرده خروجی از کمپرسور حاوی میزان قابل توجهی از ذرات بخار آب، روغن و سایر ناخالصی‌ها است. وجود ذرات آب در هوای خروجی از کمپرسور موجب اکسیداسیون، خوردگی و بروز خسارت به تجهیزات استفاده ‌کننده از هوای فشرده می‌شود. درایر جذبی (دسیکانت)  به عنوان یکی از انواع درایر کمپرسور، برای جدا کردن این ذرات از هوای فشرده مناسب است و در محیط‌هایی با نقطه شبنم پایین (بین دمای ۲۵- درجه سانتی‌گراد تا ۴۵- درجه سانتی‌گراد) استفاده می‌شود. کاربردهای درایر جذبی شامل موارد زیر است:

  • پروسه کنترل تجهیزات ابزار دقیق
  • صنایع غذایی و داروسازی
  • صنایع رنگ
  • محیط‌های ضد جرقه

انواع درایر کمپرسور به علت دارا بودن سیستم کنترل ساده، نیاز به نگهداری خاصی نداشته و از کارایی بالایی برخوردارند.

 

مراحل خشک کردن هوا:

  1. مواد جاذب نقطه شبنم هوای فشرده را به ۲۵- درجه سانتی‌گراد کاهش می‌دهند.
  2. دو برج با مواد جاذب (Desiccant) پر شده و به صورت متناوب هر برج عمل خشک کردن و احیا را انجام می‌دهد.

 

  • درایر جذبی هیتردار (حرارتی)

برای دستیابی به هوای فشرده فوق‌العاده خشک و جلوگیری از اتلاف هوای فشرده، نیاز است تا از مواد جاذبی با قابلیت جذب بالا (اکتیویته جذب بالا در غلظت‌های پایین رطوبت) استفاده شود. در اینجا، گزینه‌های قابل انتخاب در بین مواد جاذب شامل مولکولارسیو و سیلیکاژل مطرح می‌باشند.

این مواد با قابلیت جذب رطوبت بسیار خوب عمل می‌کنند و به همان میزان در رفع رطوبت نیز مقاوم هستند. بهترین راه احیا کامل این مواد، استفاده از دمای بالا در فرآیند احیا است تا این مواد به حالت نرمال خود بازگردند.

 

فرآیند احیا در درایرهای جذبی هیتردار:

  1. مکش هوا از طریق یک دمنده مستقل (بدون نیاز به استفاده از هوای فشرده خود پکیج) انجام می‌شود.
  2. هوای مکش شده از روی یک مجموعه گرمکن (Heater) عبور می‌کند تا هوای گرم حاصل از این فرایند از روی مواد جاذب عبور کند و منجر به احیا مجدد این مواد (خشک شدن کامل) شود.
  3. سپس Heater از مدار خارج شده و پس از خنک شدن مواد، مقدار کمی هوای خشک از روی مواد جاذب عبور می‌کند تا این مواد آماده ورود به سیکل جذب رطوبت شوند.

✅✅ جهت استعلام قیمت و خرید کمپرسور های مختلف کافیست روی لینک کلیک کنید، کارشناسان و مشاورین مجرب شرکت کمسان  همواره آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند، با ارتباط از این طریق می‌توانید نسبت به قیمت دقیق محصولات کمپرسور اطلاعات کاملی به دست آورید. 

تلفن دفتر مرکزی 15- 66564308  و    66921900  (021)

درایر تبریدی

درایر تبریدی این نوع درایر، یک سیستم هوای خشک کننده است که عملکردی مشابه سیستم یخچال دارد. این درایر با استفاده از فرآیند سردسازی، هوای فشرده را خنک می‌کند تا به دمایی حدود ۳ درجه سانتی‌گراد برساند و از طریق این فرآیند، رطوبت هوای فشرده را جذب می‌کند و از آن حذف می‌کند، به طوری که هوای فشرده کاملاً خشک شود. درایر تبریدی دارای دو نوع چرخشی و غیر چرخشی است. درایر چرخشی با استفاده از کمپرسور پیستونی عمل می‌کند و عملکردش به صورت پیوسته و با سرعت ثابت است. این نوع درایرها از نظر بهره‌وری انرژی کمتر موثر هستند و عملکرد آن‌ها به صورت روشن و خاموش است. اما درایرهای غیر چرخشی با سرعت متغیر عمل می‌کنند و سرعت کمپرسور تبرید آن‌ها با توجه به تقاضا تنظیم می‌شود. این نوع درایرها از کمپرسور اسکرال استفاده می‌کنند و از نظر بهره‌وری انرژی بسیار موثرتر هستند. هرچند هزینه راه‌اندازی آن‌ها بالاتر است، اما در مصرف انرژی صرفه‌جویی بیشتری دارند. درایر تبریدی با استفاده از فرآیند سیکل تبرید، هوای فشرده را خنک می‌کند و رطوبت آن را جذب می‌کند. این رطوبت سپس به صورت آب از دستگاه خارج می‌شود. استفاده از درایر تبریدی در صنایع مختلف مانند صنایع غذایی و داروسازی به دلیل عملکرد موثر، کم حجم بودن، هزینه تعمیر و نگهداری پایین و عمر طولانی آن‌ها رواج یافته است.

 

کاربرد درایر کمپرسورر

همان‌طور که گفته شد، وظیفه انواع درایر کمپرسور هوا حذف رطوبت موجود در هوای فشرده شده توسط کمپرسورهای اسکرو و سایر کمپرسورها است. بخارات خروجی از این کمپرسورها می‌توانند مشکلات متعددی برای دستگاه‌های مصرف‌کننده هوای فشرده ایجاد کنند، بنابراین استفاده از درایر کمپرسور از بروز این مشکلات جلوگیری می‌کند.

 فرآیند خشک کردن هوا در درایر کمپرسورها به شدت تحت تأثیر شرایط محیطی و میزان حساسیت ماشین‌آلات قرار دارد.

پس از حذف ذرات درشت آب از هوای فشرده و ورود هوا به دستگاه خشک‌کن، با کاهش دما و استفاده از مواد جاذب رطوبت، ذرات باقی‌مانده آب جذب می‌شوند و راندمان تجهیزات پنوماتیک افزایش می‌یابد. همچنین، در برخی کمپرسورها برای بهبود کیفیت هوا از میکروفیلترها و تله آبگیر نیز استفاده می‌شود.

تولید هوای خشک و خالص فشرده در صنایع مختلف اهمیت بسیاری دارد، بنابراین استفاده از درایرها در کمپرسورهای هوا بسیار ضروری است. از مهم‌ترین کاربردهای خشک‌کن‌ها می‌توان به صنایعی مانند صنایع غذایی، دارویی، سیمان، تصفیه آب صنعتی، دستگاه‌های سورتینگ، ماشین‌آلات آزمایشگاهی حساس به رطوبت و عملگرهای پنوماتیکی دقیق اشاره کرد.

✅مقاله پیشنهادی:نکات مهم در انتخاب کمپرسور اسکرو

استفاده از خشک‌کننده کمپرسور هوا دارای مزایای بسیاری است که عبارتند از:

 

– بهبود کیفیت هوای فشرده

– افزایش عمر مفید تجهیزات و ابزارهای پنوماتیک

– افزایش کارایی دستگاه‌ها

– جلوگیری از یخ‌زدگی و زنگ‌زدگی در لوله‌های انتقال هوا

– ارتقاء ایمنی بهداشتی تجهیزات

– جلوگیری از رسوب‌گیری دستگاه‌ها

✅انواع قیمت کمپرسور

این مزایا باعث می‌شوند که عملکرد سیستم‌های هوای فشرده بهبود یابد و از خرابی و هزینه‌های تعمیر و نگهداری جلوگیری شود.

مزایای استفاده درایر کمپرسور

استفاده از درایر کمپرسور مزایای بسیاری دارد که عبارتند از:

– بهبود کیفیت هوای فشرده

– افزایش کارایی و راندمان سیستم

– محافظت از تجهیزات مصرف‌کننده در برابر آسیب

– جلوگیری از زنگ‌زدگی و پوسیدگی لوله‌های انتقال هوای فشرده

– حفظ سلامت و عملکرد بهینه لوازم و ادوات پنوماتیکی

– ارتقاء کیفیت محصولات تولیدی

✅مقاله پیشنهادی:نکات مهم در انتخاب کمپرسور اسکرو

این مزایا باعث می‌شوند که سیستم‌های هوای فشرده با کارایی بیشتری عمل کنند و عمر مفید تجهیزات افزایش یابد.

جمع بندی

درایر کمپرسور یک قطعه بسیار حیاتی در سیستم های هوای فشرده است که وظیفه حذف رطوبت و روغن از هوای فشرده را دارد. انتخاب درایر مناسب برای کمپرسور شما بسیار مهم است تا عملکرد بهینه و طول عمر بلند مدت برای تجهیزات شما فراهم شود.

برای مشاوره و انتخاب بهترین درایر کمپرسور با پشتیبانی کمسان تماس بگیرید. کارشناسان ما آماده ارائه مشاوره‌های لازم به شما هستند تا بهترین درایر کمپرسور را برای نیازهای خود انتخاب کنید.