کاهش ۲۱٫۳درصدی نرخ تورم، رسیدن نرخ بیکاری به ۹٫۶ درصد، مشارکت اقتصادی ۳۹٫۹ درصدی و حجم سرمایه گذاری ۵۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریالی، همگی ثمره تلاش و برنامه ریزی سه ساله دولت یازدهم در استان زنجان به شمار می آید.
در اتاق های فکری که جمشید انصاری، بلافاصله پس از قرار گرفتن در سمت استانداری زنجان تشکیل داد و به ثمر رساند، موضوع های مهمی همچون مسائل اقتصادی، عمرانی، فرهنگی و تهدیدها و ظرفیت های پیش روی استان با دقت و موشکافانه مورد بررسی قرار گرفت تا در نتیجه آن، مسیر توسعه استان، فعالیت در بخش صنعت تعیین شود.
انصاری در نشست هایی که برای ارائه نتایج اتاق های فکر دایر کرد، گفت: همه کارشناسانی که به بررسی ظرفیت ها، فرصت ها و تهدیدهای پیش روی این استان پرداخته اند، به یک نتیجه رسیده اند و آن هم حرکت در مسیر توسعه صنعتی است.
استاندار زنجان این موضوع را اضافه کرد که حتی اگر زنجان ظرفیت های بالایی در زمینه کشاورزی دارد، باید در مسیر صنعت این بخش را توسعه دهد.
سه سال گذشت و شاخص های ارزیابی از عملکرد دولت نشان می دهد که در نتیجه سیاست های تدوین شده در مسیر توسعه زنجان، شاخص های موجود شاهد رشد و جابجایی قابل توجهی بوده اند.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان جمعیت استان زنجان در زمان آغاز به کار دولت یازدهم را یک میلیون و ۳۸ هزار و ۲۸۱ نفر خواند و گفت: امروز جمعیت زنجان به یک میلیون و ۷۴ هزار و ۸۲۳ نفر رسیده است.
حمید نباتچیان در گفت وگو با ایرنا اضافه کرد: نرخ مشارکت اقتصادی زنجانیان در این مدت با وجود افزایش جمعیت، از ۳۹ به ۳۹٫۹ درصد تا پایان سال ۹۴ افزایش یافته است.
وی افزود: نرخ بیکاری زنجان ازابتدای دولت یازدهم ۹٫۹درصد بود که در سال ۹۴ به ۹٫۶درصد رسیده است.
** درآمد و اقتصاد
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان زنجان در ادامه از افزایش درآمدهای عمومی این استان طی سه سال گذشته خبر داد و افزود: درآمدهای عمومی زنجان در سال ۹۲، سه هزار و ۶۱۸ میلیارد ریال بود که این میزان در سال ۹۳، چهار هزار و ۹۸۷ میلیارد ریال، در سال ۹۴، پنج هزار و ۶۳۷ میلیارد ریال و در چهار ماهه سال ۹۵، ۶ هزار و ۶۹۰ میلیارد ریال ثبت شده است.
ابوالفضل عباسچیان ادامه داد: سهم درآمدهای مالیات استان در کل درآمدهای عمومی در ابتدای دولت یازدهم، ۸۶ درصد بود که این میزان طی سال جاری به ۸۸٫۶ درصد رسیده است.
وی یادآورشد: نرخ تورم سالانه زنجان درشروع دولت یازدهم ، ۲۸٫۳ درصد بود که این میزان تا تیر امسال به ۷ درصد رسیده است.
عباسچیان اظهار کرد: تسهیلات اعطایی شبکه بانک ها در سال ۹۲، ۳۰ هزار و ۱۰۷ میلیارد ریال بود که تا پایان سال ۹۴، این مبلغ به ۳۴ هزار و ۵۶۳ میلیارد ریال رسیده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان زنجان حجم سهام معامله در بورس منطقه ای زنجان را در سال ۹۲، سه میلیارد و ۳۶۰ میلیون سهم خواند و گفت: این میزان تا پایان سال گذشته به چهار میلیارد و ۷۲۸ میلیون ریال رسید.
وی ارزش کل معامله های انجام شده در سال ۹۲ در بورس منطقه ای را ۱۲ هزار و ۸۳۷ میلیارد ریال برشمرد و رقم ثبت شده در سال گذشته در این زمینه را هشت هزار و ۷۴۷ میلیارد ریال خواند.
عباسچیان اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای استان را در سال ۹۲، یک هزار و ۴۹۱ میلیارد ریال و در سال ۹۵ را یک هزار و ۱۹۰ میلیارد ریال اعلام کرد.
** کشاورزی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان در ادامه به رشد شاخص های کشاورزی طی سه سال گذشته اشاره کرد و گفت: سطح زیر کشت این استان در سال ۹۲، ۵۳۶ هزار هکتار بود که این میزان تا سال ۹۴ به ۵۲۶ هزار هکتار رسید.
حسین جعفری نیز در گفت وگو با ایرنا خاطرنشان کرد: میزان تولیدات زراعی این استان در سال ۹۲، یک میلیون و ۸۸۸ هزار تن بود که تا سال ۹۴ به یک میلیون و ۹۷۰ هزار تن رسیده است.
وی ابراز کرد: تولید محصول باغی ۴۱۴ هزار تن در سال ۹۲ به ثبت رسیده بود که این میزان تا پایان سال ۹۴، ۴۶۵ هزار تن گزارش شد.
جعفری اضافه کرد: تولید محصولات دامی در ابتدای دولت یازدهم ، ۲۳۱ تن بود که این میزان تا سال ۹۴ به ۲۰۶ تن رسید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: وسعت مزارع دارای سیستم های نوین آبیاری ۳۵ هکتار در سال ۹۲ و ۵۸ هکتار در سال ۹۴ ثبت شده است.
** صنعت
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: در ابتدای سال دولت تدبیر وامید ، ۱۰۹ فقره، سال ۹۳، ۱۱۷ فقره، سال ۹۴، ۱۳۶فقره و در پنج ماهه سال جاری ۳۷ فقره پروانه بهره برداری صنایع صادر شده است.
ناصر فغفوری افزود: اشتغال ایجاد شده در کارگاه های صنعتی بر اساس پروانه بهره برداری در سال ۹۲، ۲ هزار و ۳۷۶ نفر، سال ۹۳، یک هزار و ۷۴۹ نفر، در سال ۹۴، ۲ هزار و ۹۵۱ نفر و طی پنج ماهه سال جاری، ۸۴۶ نفر ثبت شده است.
وی ادامه داد: ارزش کل واردات استان از مبدا گمرک زنجان پنج هزار و ۸۱۱ میلیارد ریال برای سال ۹۲، ۶ هزار و ۵۲۲ میلیارد ریال برای سال ۹۳، ۶ هزار و ۵۵۶ میلیارد ریال برای سال ۹۴ و ۲ هزار و ۷۶۰ میلیارد ریال برای پنج ماهه سال ۹۵ ثبت شده است.
فغفوری اظهار کرد: ارزش کل صادرات غیر نفتی از مبدا گمرک زنجان در سال ۹۲ به ۶ هزار و ۵۸۶ میلیارد ریال، در سال ۹۳ به ۶ هزار و ۷۳۲ میلیارد ریال، در سال ۹۴ به ۶ هزار و ۷۸۶ میلیارد ریال و طی پنج ماهه ۹۵، یک هزار و ۵۱۵ میلیارد ریال می رسد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان به کاهش تعداد شهرک ها و نواحی صنعتی از سال ۹۲ از ۲۲ شهرک به ۲۰ شهرک در سال جاری اشاره کرد و علت آن را خارج شدن شهرک های صنعتی’بلکه شیر’ خدابنده و ‘پتروشیمی’ ایجرود از فهرست مصوب در استان اعلام کرد.
وی گفت: با بهره برداری از سه واحد تولیدی تا پایان شهریور امسال، حجم سرمایه گذاری صنعتی این استان به بیش از ۵۶ هزار میلیارد ریال می رسد.
وی یادآورشد: حجم سرمایه گذاری صنعتی این استان در مرداد امسال به بیش از ۵۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال می رسید.
فغفوری به هدفگذاری توسعه ای زنجان در سال ۹۳ اشاره و اظهار کرد: در آن زمان که حجم سرمایه گذاری صنعتی نزدیک ۳۰ میلیارد ریال بود، مسیر پیشرفت زنجان، توسعه صنعتی انتخاب شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: ثبت سرمایه گذاری ۵۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریالی بر اساس پروانه های بهره برداری صادر شده، نشان دهنده موفقیت برنامه ریزی های انجام شده در مسیر توسعه این استان است.
** عمران شهری و روستایی
معاون عمرانی استاندار زنجان گفت: طول راه های روستایی آسفالته در سال ۹۲، ۲ هزار و ۶۳۴ کیلومتر بود که تا پنج ماهه امسال به ۲ هزار و ۹۳۷ کیلومتر افزایش یافته است.
جواد رحمتی اضافه کرد: نسبت راه های روستایی آسفالته در ابتدای دولت یازدهم ۶۵٫۸ درصد بود که تا پنج ماهه سال جاری به ۷۳ درصد رسید.
وی ابراز کرد: تعداد روستاهای دارای طرح هادی در سال ۹۲، ۳۸۴ پارچه روستا بود که تا پایان سال ۹۴ به ۵۳۰ مورد رسیده است.
رحمتی ادامه داد: نسبت شهرهای دارای طرح توسعه و عمران جامع به شهرهای مشمول تهیه طرح از سال ۹۲ تغییری نکرده و در ۸۰ درصد باقی مانده است.
معاون عمرانی استاندار زنجان تعداد روستاهای بهره مند از گاز طبیعی را در سال ۹۲، ۲۲۴ پارچه روستا برشمرد و گفت: این تعداد تا پنج ماهه ۹۵ به ۳۵۳ پارچه افزایش یافته است.
وی خاطر نشان کرد: در سال ۹۲، ۴۳٫۸ درصد از خانوارهای روستایی از نعمت گاز طبیعی بهره مند بودند که این میزان تا پنج ماهه سال جاری به ۶۱٫۰۴ درصد افزایش یافته است.
رحمتی افزود: در سال ۹۲، ۱۹ شهر از نعمت گاز بهره مند بودند که این تعداد تا سال جاری به ۲۰ شهر رسید.
معاون عمرانی استاندار زنجان تعداد مشترکان گاز طبیعی در سال ۹۲ را ۲۳۹ هزار و ۱۲۵ مشترک برشمرد و گفت: هم اکنون ۲۸۲ هزار و ۷۵۸ مشترک از گاز طبیعی برخوردار هستند.
** فعال سازی واحدهای صنعتی
استاندار زنجان گفت: سیاست های حمایتی از واحدها به ویژه واحدهای کوچک صنعتی در این استان طی مدت سه سال از فعالیت دولت یازدهم نسبت به سیاست های حمایتی دولت قبلی بسیار موفق بوده است.
انصاری افزود: ۳۱۴ مورد از شرکت ها و واحدهای تولیدی این استان از مرداد سال ۸۴ تا خرداد ۹۲، یعنی طی هشت سال فعالیت دولت نهم و دهم تعطیل شدند.
وی اظهار کرد: در فاصله مرداد ۹۲ تا پایان خرداد سال ۹۵، در دوران سه سال فعالیت دولت یازدهم در مجموع ۶۷ واحد صنعتی تعطیل شدند.
انصاری افزود: به طور میانگین در هشت سال طی ۸۴ تا ۹۲، متوسط سالانه ۴۰ واحد تولیدی در این استان تعطیل شدند و این در حالی است که در سه سال گذشته به طور متوسط ۲۲ واحد در هر سال تعطیل شدند.
وی بیان کرد: در مقابل ۴۵ واحد صنعتی از واحدهای تعطیلی در این دوره، دوباره فعال شدند.
زنجان دارای هشت شهرستان، ۱۷ بخش، ۲۱ شهر، یک هزار و ۴۸ دهستان و ۱۸۵ آبادی است که از این تعداد ۹۳۰ آبادی دارای سکنه و ۲۵۵ آبادی خالی از سکنه است.